Göteborgs Moské tar emot flera tusen studiebesökare varje år. Under studiebesöken ges möjligheten för deltagarna att gå runt i moské byggnaden och få ett unikt inblick i världsreligionen Islam. Vanligtvis sträcker sig ett studiebesök till en timme där deltagarna får möjlighet att bekanta sig med byggnaden samt få sina funderingar besvarade av moskéguider. Ett studiebesök på Göteborgs moskén är inte bara en informationsstund, utan en upplevelse att komma i kontakt med religionen Islam, och muslimernas böneplats moskén. Våra guider anpassar studiebesöken efter behovet allt ifrån grundskoleelever till akademiker.

Hjärtligt välkommen!

Tänk på att följande gäller vid besök i Göteborgs Moské:

1. Vi kan ge guidning för större och mindre grupper. Om ni är fem eller färre behöver ni inte boka tid, men då kan vi tyvärr inte göra någon visning med guide. Om det finns tid kan receptionen eventuellt svara på frågor. Ni behöver boka tid om ni är fler än 5 personer.

2. Hela moskén är en böneplats. Man tar av sig skorna vid moskéns entré och ställer dem på skohyllorna som finns där.

3. Att inte komma alltför lättklädd till moskén då det kan betraktas som olämpligt av andra moskébesökare. Man brukar t ex inte ha shorts, kortkjol eller alltför u-ringade tröjor/t-shirts på sig. Allra bäst är att ha kläder som täcker ben och armar. Vid entrén till moskén kan man låna ett heltäckande klädplagg.

4. Att hålla låg ljudnivå inne i moskéhallen. Moskén är en plats för ro och dyrkan, därför kan högljudd störa de bedjande besökarna.

5. Gruppledaren är ansvarig för att se till att gruppen informeras om detta och följer de regler som gäller.

6. Ett studiebesök tar ca en timme.

7. Besöket är kostnadsfritt.

BOKA HÄR!

Lärorikt besök, vi fick svar på de flesta funderingar vi hade. Vi rekommenderar besöket.

Janne A

Vi har kommit hit med flera utav våra skolklasser och vi känner oss nöjda med mottagandet, guidningen och diskussionsstunden. En vacker moské och kunnig personal

Emma lindgren

Vill man veta mer om islam så är Göteborgs moskén ett självklart alternativ att vända sig till. Vi fick ett väldigt bra bemötande och en väldigt intressant genomgång.

Sussan G